Kulturværket

Kulturværket

Velkommen!

Indgangen prydes af en flagallé, ned til en flisebelagt forgård, hvor og hvis vejret tillader det, der vil være fremsat borde og stole, til fri afnyttelse.

Indgangsdøren til foyer og café, vil være flankeret af 2 gasbrændere.

TEATERSALEN

TEATERSALEN

publikumspladserne

Er opdelt i 16 stolerækker med hver 12 siddepladser.

Række 5 til 16 er faste publikumspladser, alle placeret lidt forskudt for hinanden, med en fælles trappe med lys på alle trin.

Række 1 til 4 er "løse" monterede publikumsrækker, forskudt for hinanden, med 2 hcp, pladser.

Begivenhed

Begivenhed

KONCERTER

Kulturværkets scene er særdeles velegnet til koncerter m.m.

Bl.a har DR Big Band afsluttet deres forårsturné i 2014 her, og Maribo Jazz Festival i juli samt byens lokale Musikforening har afholdt flere koncerter.

Det gamle Elværk

Det gamle Elværk

DET HVIDE LYS

Elværket sikrede i sin storhedstid, at der kom lys over land og ind i hundreder af små hjem. Tællelysene og petroleumslampernes tid var forbi.

Det røde hus blev i mere end én forstand byens kraftcenter. Et varsel om fremtid og en teknisk udvikling, som mange år senere nærmest tog vejret fra os.

NørregadeTeatret

NørregadeTeatret

Det er hårde økonomiske tider for vores lille teater. Derfor har vi brug for din støtte som aldrig før, og du kan være med til at sikre at Lolland har sit eget levende, engagerede og ambitiøse teater nu og i årene fremover.

NørregadeTeatrets Støttekreds af private er med deres årlige kontingent på kr. 225,- pr. husstand en vigtig del af teatrets fundament, og vi vil være meget glade for at byde dig velkommen i kredsen!

Maribo Jazz Festival

Maribo Jazz Festival

- 16. - 19. juli 2015. - Festival nr. 28.

PROFIL: Den klassiske jazz, New Orleans, swing, bigband - mere end 120 musikere på over 18 spillesteder med 3000-4000 gæster hvert år!

Specielt arrangement

Specielt arrangement

Whisky smagning

I foråret 2014 arrangerede Vinhuset en whisky smagning, som blev afholdt i café foyer med ca. 55 deltagere

Der var mulighed for at smage 8 forskellige mærker og alle deltagere fik et whiskyglas med hjem

Om Kulturværket

Velkommen til Kulturværket! Et kulturhus – indviet i 2011 – indrettet i byens gamle el-værk fra 1911. Et hus for teater, koncerter, biograf, foredrag, konferencer, udstillinger, fester, gå-hjem-møder og meget mere. Kun fantasien sætter grænser. Kulturværket ejes og drives af den selvejende institution ”KULTURVÆRKET”. Den selvejende institution har til formål at drive Kulturværket. Bygningen, som oprindeligt var Elektricitetsværk, er et tidstypisk industribyggeri fra begyndelsen af 1900-tallet. Værket blev tegnet af arkitekt C. Brandstrup og blev opført i 1911. Huset var oprindeligt mindre og er ombygget flere gange med respekt for kvalitet i såvel materialer, arkitektur og håndværk. I ”Registrant for Maribo by” beskrives bygningen således: Velproportioneret, intakt og tidstypisk elværk med fine oprindelige bygningsdetaljer.

I dag indeholder huset:

  • Teatersal med scene og orkestergrav – 192 publikum pladser, plus 2 hcp. pladser.
  • Teaterfoyer med café, garderobe og toiletter incl. hcp. toilet..
  • Bagscene, anretter køkken og værksted.
  • Kælder med orkestergrav samt opbevaring.
  • På 1.sal i baghus:  Prøvesal med spejlvæg og sminkerum med 2 toiletter incl. bad samt frisørrum.
  • På 1. sal i forhus:  Teknikrum.
  • På 1. sal i sidebygning: Diverse kontorer.

Samarbejdspartnere Kulturværket er kun blevet en realitet, fordi en række organisationer og virksomheder har bakket op. KULTURVÆRKET vil gerne sige tak til:

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal

Lolland kommune

LAG Lolland